skip to Main Content

“Go walk!”
Haalt meer uit uw wandelingen!

PowerwalkDog

PowerwalkDog is nieuw in Nederland!! Dit is onder begeleiding lekker in de buitenlucht bewegen op een sportieve manier samen met uw hond. U verbeterd uw conditie en tegelijkertijd traint u ook met uw hond door samen leuke oefeningen te doen. Alles op uw eigen tempo en het is voor iedereen te doen. Wilt u zich fitter voelen? Afvallen? Een betere conditie krijgen? Iets leuks doen met uw hond? Meer naar buiten? Gezellig iets ondernemen met andere mensen? Of misschien wel alles uit dit rijtje? Dan is PowerwalkDog vast iets voor u!
U kunt deelnemen aan de:
Powerwalk Easy = voor starters en mensen/honden met een slechte conditie of net hersteld zijn van een blessure of ziekte.
Powerwalk Fit = voor mensen en honden met een gemiddelde conditie.
Powerwalk Sporty = de sportievelingen die graag extra uitgedaagd worden op kracht en conditie.

Voor wie is PowerwalkDog geschikt?
Met Powerwalken is er altijd contact met de grond tijdens het lopen. U loopt actief door maar er is geen zweefmoment dus u belast uw gewrichten niet extra. Er zullen regelmatig nieuwe routes en oefeningen aangeboden worden waardoor er afwisseling is voor u als eigenaar en voor de hond.
Uw hond dient sociaal te zijn tegen mens en dier bij de groepstrainingen en minimaal 1 jaar oud vanaf de powerwalk fit. Het is wel handig als uw hond zonder trekken aan de lijn met u mee kan lopen, de honden lopen namelijk niet los.
Bij privélessen dient de hond minimaal 8 maanden te zijn, de lessen worden dan aangepast. Honden mogen sociaal gezien kleine problemen hebben.

Wat heeft u nodig?
* Goede sportschoenen (geen wandelschoenen)
* Lekker zittende sportkleding (het liefst laagjes kleding)
* Het wordt aangeraden om uw hond een goed passend Y tuig te laten dragen. Geen correctietuig!
* Een elastische lijn en heupgordel om uw hond aan te bevestigen.
* Beloningstasje en poepzakje
* Drinken

Heeft u geen Y tuig voor uw hond maar wilt u wel een aanschaffen? Via ‘Let’s go walk! kunt u een kortingscode krijgen bij de aanschaf van een nieuw tuig bij Speurlijn.nl. Hier zijn verschillende goede tuigen verkrijgbaar die gepast kunnen worden met deskundig advies.

Een elastische lijn en heupgordel kunnen beperkt bij Let’s go walk! geleend worden bij de eerste les(sen).

Het belangrijkste is plezier, de rest volgt vanzelf.

Hondenrassen die gevoelig zijn voor blessures of met korte snuiten dienen toestemming te hebben van de dierenarts om hier aan mee te mogen doen.

Coaching

Heeft u moeite met het wandelen met uw hond omdat het trekt aan de lijn of heeft het geen aandacht voor u? Misschien is het plezier er uit en loopt u alleen het hoognodige rondje en zou u graag meer plezier willen beleven? Of heeft u moeite te herkennen wanneer uw hond ongewenst gedrag gaat vertonen en bent u vaak te laat met ingrijpen? Gaat het op de hondenschool wel goed maar er buiten niet?
Wat het probleem ook is, ik kijk graag met u mee om op een vriendelijke manier tot een oplossing te komen. Vaak zijn er een paar handreikingen nodig en soms is een doorverwijzing naar een specialist beter. Let op, het is de bedoeling dat u zelf aan de slag gaat en ook oefent. Zonder oefenen zal er geen resultaat zijn.
Verwijs ik u door naar een specialist en gaat u daar mee verder? Dan vervalt uw rekening van ‘Let’s go walk!”.