skip to Main Content

Let`s go!
Uw hond gunt u toch de leukste wandelingen tijdens uw afwezigheid?

 

De hondenuitlaatservice van `Let´s go walk` is werkzaam in Deventer en is een kleinschalige uitlaatservice met plaats voor maximaal 7 honden. Het ophaalgebied is onder andere Essenerveld, Colmschate, Vijfhoek, Keizerslanden, Zandweerd en omliggende wijken. Bij groepswandelingen van ongeveer een uur wordt er zorgvuldig gekeken naar de samenstelling van de groepjes. Ik vinden het namelijk belangrijk dat iedere hond een leuke wandeling beleeft. De wandelingen vinden plaats in verschillende gebieden rondom Deventer, dit is ook afhankelijk van waar de honden vandaan komen en dus welke route we afleggen. Er wordt gebruik gemaakt van losloopgebieden en van omheinde speelvelden zoals Bussloo, Wechelerveld en hondenspeelweide de Jacobshoeve. Zo nu en dan wordt er een ander uitstapje gemaakt zoals naar een andere plek waar de zintuigen extra geprikkeld worden zoals een snuffeltuin. Tijdens de wandelingen wordt er meestal snuffelwerk aangeboden zodat de honden ook mentaal vermoeid worden en wordt het aangelijnd lopen met de groep geoefend. De ochtend wandelingen zullen over het algemeen rond 10 uur starten op de wandellocatie en de middag wandelingen rond 13:30 uur. De tijden kunnen afwijken. Ophalen en thuisbrengen is afhankelijk van de route die gereden moet worden en de hoeveelheid honden die mee gaan. De wandeling duurt ongeveer een uur, soms is dit langer.

Tijdens de wandelingen dragen alle honden die mee gaan met de uitlaatservice een halsband van Let´s go walk! met een GPS zender van Tractive en een tag er aan. Door de GPS zender kan ik de locatie van de hond op mijn telefoon zien en op de tag staat het telefoonnummer waar ik op te bereiken ben.
De honden worden in kennels vervoerd zodat ze allemaal een eigen veilige plek hebben in de bus. In de kennels liggen rubber matten met daar op zachte matjes zodat de honden ook comfortabel kunnen liggen. Met warme dagen kan er een koelmatje gebruikt worden. Uiteraard beschikt de bus over een kwalitatieve dakventilator waardoor er zowel warme als koele lucht naar achteren gezogen kan worden.

Jonge honden vanaf 16 weken kunnen ook mee. Er wordt rekening gehouden met lichamelijke en geestelijke belastbaarheid.   Wanneer er jonge honden mee gaan kan er gebruik worden gemaakt van de hondenbuggy (tot 20 kilo) en zullen de rondes in (kilo)meters korter worden. In de praktijk hebben volwassenhonden hier geen moeite mee, deze worden absoluut voldoende uitgedaagd en komen dus ook moe thuis. Bij plaatsing van jonge honden wordt uiteraard gekeken naar de samenstelling van de groep.
Wanneer uw jonge hond met de uitlaatservice mee is geweest wordt het afgeraden om die zelfde dag naar de hondenschool te gaan of om zelf een lange ronde te lopen.

Welke honden mogen met de uitlaatservice mee en welke helaas niet?

Is uw hond rustig en sociaal naar andere honden en mensen en beheerst het de basis commando’s? Dan is er een grote kans dat uw hond in de groepen van “Lest’s go walk” past! Intacte reuen zijn welkom mits de hormonen van hem zelf en andere honden geen invloed hebben op zijn gedrag. Loopse teven zullen tijdens hun periode niet mee kunnen tot ze niet meer aantrekkelijk ruiken voor andere honden.
Honden(rassen) met een lage bijtgrens zullen niet geplaatst worden net als een hond die uitvalt of snel de confrontatie aan zal gaan bij andere honden.. Omdat ik een kleine bus heb ben ik genoodzaakt selectief te zijn in het aannemen van honden die kleiner zijn dan 75 cm hoogte.

Aanmelden en dan?

Na aan de aanmelding van uw hond wordt er een kennismakingsbezoek gepland. Tijdens dit bezoek vertel ik u hoe ik te werk ga en kan ik al uw vragen beantwoorden die u heeft. Als u aan de hand van dat gesprek het idee heeft dat de uitlaatservice van ‘Let’s go walk” bij u en uw hond past zal het aanmeldingsformulier worden ingevuld en wordt er een afspraak gepland voor een eerste wandeling. Deze eerste wandeling wordt gepland wanneer u als eigenaar thuis bent. Is deze wandeling goed verlopen dan wordt er bepaald of u door wilt gaan met de uitlaatservice van ‘Let’s go walk”. Soms heeft een hond extra tijd nodig om te wennen aan een vreemde die de hond komt ophalen en/of aan de bus. Wanneer een hond hier aan moet wennen wordt er gekeken of er voldoende ruimte in de agenda is om de extra training tussendoor in te plannen.
Helaas blijk wel eens dat een hond na verloop van tijd toch niet in de groep past, dan kan er gekeken worden of het in een andere groep geplaatst kan worden of zoekt ‘Lets go walk” met u mee naar een andere oplossing. Soms wordt dat bij de proefwandeling besloten, soms pas na een aantal wandelingen omdat honden zich dan anders (durven te) gedragen.
Omdat uit ervaring is gebleken dat honden meer rust ervaren als ze met regelmaat met de uitlaatservice mee gaan, is er besloten om alleen honden aan te nemen die minimaal 1x per 14 dagen mee gaan. Losse wandelingen worden niet aangenomen tenzij deze in het weekend vallen of in de avond. Deze wandelingen zijn dan prive wandelingen en vallen onder `Dierenoppas`.

Prive wandelingen

Deze wandelingen vallen niet onder de uitlaatservice maar onder `oppasservice`. Met maximaal 2 honden per keer van 1 adres zal aangelijnd gewandeld worden. U als opdrachtgever mag zelf aangeven hoe lang ik aanwezig ben voor uw hond(en) mits dit past in mijn agenda. Deze wandelingen kunnen in eigen omgeving gelopen worden of in andere gebieden*. Worden uw honden regelmatig door mij uitgelaten en beheersen ze de basis commando’s? Dan mogen ze op uw verzoek los daar waar het is toegestaan. Uw honden krijgen dan ook een halsband met GPS zender om met een tag er aan waar het telefoonnummer op staat waarop ik te bereiken ben.

Helaas kunnen honden die bekend zijn met agressie niet uitgelaten worden..

*Let op dat bij het wandelen in andere gebieden de reistijd en gereden kilometers gefactureerd worden.

Aanmelden en dan?

Na de aanmelding van uw hond(en) wordt er een kennismakingsbezoek gepland. Tijdens dit bezoek vertel ik u hoe ik te werk ga en kan ik al uw vragen beantwoorden die u heeft. Als u aan de hand van dat gesprek het idee heeft dat de oppasservice van ‘Let’s go walk” bij u en uw hond past zal het aanmeldingsformulier worden ingevuld en wordt er indien nodig een afspraak gepland voor een eerste wandeling. Deze eerste wandeling wordt gepland wanneer u als eigenaar thuis bent. Is de eerste wandeling goed verlopen dan wordt er bepaald of u door wilt gaan met de oppasservice van ‘Let’s go walk”.
Wees u er van bewust dat er gewerkt wordt met dieren. Soms blijkt na enige tijd dat er factoren zijn die een negatieve invloed hebben op het welzijn van de hond. In dat geval zal dat worden gemeld aan de eigenaar en wordt er mee gezocht naar een mogelijke (andere) oplossing.